Kuchnia

ZUPY

Zupa krem z cebuli z serkiem topionym

PRZEPIS:

Składniki:

4 średnie cebule pokrojone w kostkę
2 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
1 por (jasna cześć, pokrojona w krążki)
200 g śmietankowego serka topionego
4-5 szklanek bulionu
trochę startego sera
sól i pieprz
olej do smażenia


Treść przepisu:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas przyrządzenia: 25 minut

Do bulionu daję ziemniaki i gotuję ok.15 min. Cebulę i por przesmażam na oleju, dodaję do bulionu. Całość gotuję 10 min. Dodaję serek topiony i wszystko miksuję na krem. Doprawiam do smaku i dodaję ser na wierzch.

*Grzanki ziołowe

czerstwa bułka pokrojona w kostkę
łyżka masła
ulubione zioła suszone, pół łyżeczki
Masło topię, dodaję zioła i bułkę. Całość smażę cały czas mieszając do czasu, aż grzanki będą chrupkie i rumiane
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation