Kuchnia

ZUPY

KAPUSTA Z GRZYBAMI LEŚNYMI I PIECZARKAMI | Dare To Cook

1 kg kapusty kiszonej
2 cebule
1/2 kg pieczarek
ok. 10 dkg. suszonych grzybów leśnych
pieprz
ziele angielskie 4-5 szt.
1 listek laurowy
2 łyżki masła
Suszone grzyby zostawiamy namoczone na noc w niewielkiej ilości wody. Kapustę kroję na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka i zalewamy podwójną ilością wody w stosunku do kapusty, dodajemy ziele angielskie listek laurowy, namoczone grzyby i dusimy ok. godziny. W razie potrzeby podlewamy kapustę wodą spod namoczonych grzybów. Na odrobinie masła podsmażamy cebulę i dodajemy ją do kapusty. Dusimy kolejne 20 minut. Na pozostałym maśle podsmażamy pieczarki i dodajemy je na ostatni kwadrans duszenia kapusty. Doprawiamy solą i pierzem, kapusta najlepiej smakuje odgrzewana następnego dnia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation