Kuchnia

ZUPY

Zupa z serków topionych

PRZEPIS:


Zupa z serków topionych
Mniami! Mniami!
Jeśli nie lubicie stać długo przy garach, polecam tę oto banalną i szybką w wykonaniu zupę.
Dodać duużo zieleniny, groszku ptysiowego/grzanek.


Co trzeba?

1 litr bulionu
300 g serka topionego naturalnego/śmietankowego
2 małe cebule
3-4 ząbki czosnku
posiekana natka pietruszki
majeranek (opcjonalnie)
sól
pieprz

Co i jak?

Cebulę obrać, drobniutko posiekać, przełożyć na patelnię.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Całość ładnie podrumienić.
Bulion zagotować, dodać pokrojone na mniejsze kawałki serki topione.
Mieszać, aż serki się rozpuszczą. Dodać cebulę i czosnek.
Gotować 5 min. Doprawić solą i pieprzem (choć moja wersja tego wcale nie potrzebowała).
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Smacznego!

PS. Jeśli ktoś nie lubi cebuli w zupie, może spróbować ją zblendować
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation