Uroda

MOTYWACJA - jedzonko, zdrowie, ćwiczenia

Pasta z czerwonej soczewicy i słonecznika

- 100 g soczewicy
- 4 średniej wielkości pomidory
- 100 g słonecznika
- 4 gałązki rozmarynu
- cebula
- ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól, pieprz
- olej do smażenia
1.Soczewicę gotuję w 200 ml wody. Do gotującej się jeszcze soczewicy dodaję pokrojone pomidory, słonecznik i gałązki rozmarynu. Całość solę i pieprzę i dokładnie mieszam. W przypadku gdyby soczewica za bardzo wysychała, dodaję odrobinę wody.
2.Pokrojoną drobno cebulę podsmażam na oliwie. Gdy już się lekko zrumieni, dodaję poszatkowany ząbek czosnku. Podsmażam chwilę, uważając, by czosnek się nie przypalił.
3.Z ugotowanej soczewicy wyciągam gałązki rozmarynu. Resztę przekładam do blendera. Dodaję usmażoną cebulę z czosnkiem i słodką paprykę. Całość blenduję na gładką masę. Próbuję i w razie potrzeby solę i pieprzę.

http://truetastehunters.blogspot.com/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation