Uroda

MOTYWACJA - jedzonko, zdrowie, ćwiczenia

Al's kitchen: Pasztet z czerwonej fasoli

• 2 puszki czerwonej fasoli (możecie użyć surowej, namoczyć ją przez noc, a na drugi dzień rozgotować)
• 1/2 czerwonej papryki
• 2 cebule
• 3 spore ząbki czosnku
• 1 łyżka cubrzycy
• 1 łyżka sosu sojowego
• 2 jajka
• 1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku
• 1 łyżka oliwy

1. Fasolę miksujemy na gładką masę - możecie użyć do tego blendera, maszynki do mięsa lub zwykłego tłuczka do ziemniaków.

2. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na złoto na oliwie. Kiedy jest już zrumieniona dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy ok. 7-8 min. Całość dodajemy do zmiksowanej fasoli. Wbijamy jajka, wciskamy czosnek, doprawiamy cubrzycą i sosem sojowym.

3.Wszystko dokładnie łączymy i przekładamy do małej, prostokątnej foremki (moja ma 10x21cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Pasztet pieczemy ok. 1h w temp. 180-190 C. Z foremki wyciągamy go, kiedy jest już ostygnięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation