Kuchnia

Vege

Burgery z soczewicy
Składniki
Soczewica czerwona 350gSante (350g)
3 cebulki dymki
½ pęczka natki pietruszki
4 listki świeżej mięty
1 łyżeczka słodkiej suszonej papryki
1 ząbek czosnku
sól
3 łyżki bułki tartej
jajko
Kasza kukurydziana 350gSante
olej do smażenia
Soczewicę ugotować w niewielkiej ilości wody na papkę. Cebulę drobno posiekać, zeszlić na oleju. Dodać posiekaną natkę pietruszki i miętę, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i sól do smaku. Wymieszać, wsypać bułkę, dodać jajko i wyrobić masę. Jeśli jest za rzadka, dosypać jeszcze trochę bułki. Z masy uformować kotlety, obroczyć je w kaszy i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation