Kuchnia

kuchnia na ciepło i nie tylko...

Zupa krem serowy to danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, ale nie przepadają za gotowaniem. Wkład pracy przy tej pysznej potrawie jest naprawdę minimalny. Twoja rola ograniczy się do zmieszania odpowiednich składników. Nie wierzysz? Sama spróbuj. Studenci już wiedzą co dobre.

Przygotuj:

2 kremowe serki topione
125 ml śmietany
litr wywaru warzywnego lub mięsnego
łyżkę mąki pszennej
natkę pietruszki
sól
pieprz
grzanki
1. Potrzebujesz wrzącego wywaru. Wrzuć do niego serki topione i podgrzewaj zupę pod przykryciem aż się rozpuszczą. Mieszaj od czasu do czasu.

2. Posól śmietanę, dodaj do niej mąkę i dokładnie rozmieszaj, by nie było żadnych grudek.

3. Wlej teraz trochę gorącego wywaru do śmietany, zamieszaj, a następnie całość wlej do pysznej zupy serowej.

4. To już wszystko. Poczekaj aż proste danie zakipi, dopraw solą i pieprzem.

5. Zupa z serków topionych najlepiej smakuje z grzankami. Smacznego!

źródło: jejkuchnia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation