Kuchnia

kuchnia na ciepło i nie tylko...

Zapiekanka makaronowa z porem -

Składniki:
makaron świderki - 1 op.
por - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2
wędlina - 10 dag
pieczarki - 40 dag
żółty ser - 25 dag
vegetta, pieprz, curry, troszkę śmietany 30 %, oliwa z oliwek, zielenina typu: koperek, natka pietruszki. wszystko wg uznania.

Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy w wodzie w/g przepisu, Cebulkę, pora, dusimy na oliwie tak aby sie zeszkliło. Dodajemy czosnek z praski. Następnie kroimy wędlinę w kosteczkę i pieczarki. Wszystko razem łączymy w garnku i dusimy jeszcze chwilkę. Przekładamy do posmarowanego masłem naczynia szklanego . W miseczce mieszamy kilka łyżek śmietany i starty ser. Polewamy całość. Posypujemy zieleniną. (koperek, pietruszka) Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na chwilkę, tak aby stopił się serek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation