Kuchnia

obiady

Uwielbiam gotować: Zupa cygańska

Składniki
-4 ziemniaki
-czerwona papryka
-cebula
-2 duze pomidory(sparzyc i obrac ze skorki)
-lyzka czystego smalcu
-10 dag boczku wedzonego
-20 dag kielbasy
-2 lyzki ketchupu
-3 lyzki smietany
-sol,pieprz,lisc laurowy,ziele ang.,zielenina

Etapy przygotowania

Na czesci smalcu podsmazamy cebule,dodajemy papryke i pomidory.Nastepnie dodajemy kielbase,podlewamy szklanka wody i dusimy pod przykryciem ok 10 min.
Do 3 szkl wody dodajemy pokrojony boczek,pozostaly smalec,lisc laurowy i przyprawy,zagotowujemy.Na wrzatek rzucamy ziemniaki.Gdy beda miekkie laczymy z warzywami z patelni,dodajemy ketchup i przyprawiamy do smaku.Zupa powinna byc gesta o wyraznej pomidorowej nucie.dodajemy smietane i posypujemy zielenina-koperkiem lub natka pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation