Kuchnia

Tuńczyk

Faszerowane ziemniaki


duże ziemniaki - 5 sztuk
ser feta - 1 opakowanie
Knorr Fix Domowe frytki z dipem meksykańskim - 1 opakowanie
natka pietruszki - 0.5 pęczka
tuńczyk z puszki - 2 opakowania
oliwa z oliwek - 5 łyżek

pomidory pokrój w kostkę, pozbywając się pestek.
Ziemniaki przekrój wzdłuż na pół. Skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Następnie piecz ziemniaki w temperaturze 160°C przez 40 minut.
Po tym czasie ostudź lekko ziemniaki i za pomocą łyżki wydrąż miąższ, tak aby powstały łódeczki.
Miąższ ziemniaczany pokrój drobno nożem i wymieszaj z odcedzonym tuńczykiem, pomidorami, serem feta i dipem meksykańskim z opakowania Fix Knorr.
Nałóż farsz do ziemniaczanych łódeczek i ponownie wstaw do pieca na 180°C i piecz przez 15 minut. Na końcu posyp posiekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation