Kuchnia

Tuńczyk

Sałatka z tuńczykiem - składniki:

tuńczyk w sosie własnym puszka - 1 opakowanie kapusta pekińska - 1 sztuka Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie ogórek - 2 sztuki cebula - 1 sztuka cytryna - 0.5 sztuki szczypiorek - 1 pęczek oliwa - 0.2 szklanki olej sezamowy Czosnek 2 ząbki

Sałatka z tuńczykiem - Sposób przygotowania:

Kapustę umyj i poszatkuj, a tuńczyka odsącz i podziel widelcem na mniejsze części.
Ogórki pokrój na plasterki, cebulę posiekaj.
Do miski wrzuć wszystkie warzywa oraz tuńczyka.
W drugiej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę, olej sezamowy, posiekany drobno czosnek i sos sałatkowy Knorr.
Przygotowaną sałatkę polej sosem i posyp szczypiorkiem pokrojonym w długie słupki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation