Kuchnia

Tuńczyk

Makaron z tuńczykiem

szybki makaron z tuńczykiem i pieczarkami.

Składniki:
pół opakowania dowolnego makaronu (ja jak zwykle promuję pełnoziarnisty, bo zdrowszy)
1 lub 2 puszki tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
500 g pieczarek
pęczek szczypiorku
jak ktoś lubi ( ja nie bardzo) można dodać kilka oliwek
4-5 łyżek oliwy
Przepis
Podane składniki wystarczą na dwie porcje.



Makaron gotujemy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy pokrojone pieczarki. Kiedy pieczarki będą już miękkie, dodajemy tuńczyka, chwilę razem dusimy, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami (bazylia, oregano, tymianek - co kto lubi). Dodajemy posiekany szczypiorek i odcedzony makaron, mieszamy.

Wszystko razem jeszcze chwilę podgrzewamy.

Wykładamy na talerze i jemy.

Proste, prawda?
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation