Kuchnia

Tuńczyk

MAKARON Z TUŃCZYKIEM I KUKURYDZĄ

Składniki:
Makaron pełnoziarnisty - świderki 500 g
Tuńczyk w oleju 220 g (2 małe opakowania)
Kukurydza konserwowa puszka 400 g
Cebula 110 g (1 średnia)
Śmietana 18% tłuszczu 225 g (1 szkl.)
Pieprz czarny, zmielony 1 g (1 szczypta)

Czas:
Łącznie 15 min
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 10 min

Sposób przygotowania:
1Makaron ugotować al dente.
2Cebulę zeszklić na oleju odlanym z jednej puszki z tuńczykiem
3Dodać tuńczyka, dolać śmietanę - podgrzać. Doprawić do smaku pieprzem.
4Dodać kukurydzę, wymieszać. Jeszcze chwilę podgrzewać.
5Polać makaron sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation