Kuchnia

Muffiny, babeczki

Muffiny pomidorowe z fasoli.
Przepis na 9 babeczek
1 puszka białej fasoli (250 g bez zalewy)
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka przecieru pomidorowego
30 g suszonych pomidorów z zalewy
2 jajka
3 łyżeczki suszonej bazylii
1 duży ząbek czosnku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki ostrej papryki
20 g otrębów gryczanych
opcjonalnie - przyprawa suszone pomidory + bazylia + czosnek
(1 łyżeczka)
Przepis jest praktycznie jedno zdaniowy - Fasolę z puszki opłukujemy, osuszamy, wrzucamy do blendera z resztą składników, dodajemy zmiażdżony czosnek i miksujemy na gładką masę. Jeżeli używacie blendera ręcznego to polecam wrzucić składniki do wysokiego kubka - ja używam takiego litrowego z miarką - wtedy dużo łatwiej i dokładniej idzie blendowanie.
Gotową masę nakładamy do silikonowych foremek i pieczemy w 190 'C przez 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation