Kuchnia

Muffiny, babeczki

.Muffiny bananowe z gorzką czekoladą.

.Składniki. (12 muffinów)

• 350 g dojrzałych, obranych bananów
• 2 jajka
• łyżeczka proszku do pieczenia
• pół łyżeczki sody oczyszczonej
• 280 g mąki pszennej
• 125 ml oleju
• 100 g cukru
• 60 g gorzkiej czekolady
• 40 g orzechów włoskich, posiekanych

.Wykonanie.

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Rozetrzeć banany za pomocą blendera na puree. W misce ubijamy na gładką masę jajka oraz olej. W kolejnej misce mieszamy składniki suche - proszek do pieczenia, sodę, mąkę oraz cukier i dodajemy je do jajek i oleju. Do całej masy wlewamy bananowe puree i miksujemy. Na samym końcu dorzucamy czekoladę i posiekane na kawałki orzechy włoskie i mieszamy. Nakładamy do papilotek i pieczemy ok. 22- 25 minut. #kuchnia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation