Kuchnia

Muffiny, babeczki

Muffiny z szynką i serem

Składniki:

1 1/2 szklanki mąki
2 jajka
2 łyżki masła
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
szczypta pieprzu
1/2 szklanki startego żółtego sera
1/4 szklanki pokrojonej drobno szynki
1/4 szklanki pokrojonej drobno cebuli
1/4 szklanki pokrojonej drobno czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Mleko i masło przełożyć do rondelka, podgrzewać aż masło się rozpuści. Gdy wystygnie dodać do przesianej mąki z solą, pieprzem i proszkiem do pieczenia. Wbić jajka i wymieszać dokładnie masę Do masy dodać warzywa, ser oraz szynkę. Wymieszać. Nakładać do wysmarowanych foremek do 3/4 wysokości. Piec ok. 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation