Inne

naturalnie-zioła,przyprawy

Kurkuma to niesamowita przyprawa,jedna z najlepszych substancji przeciwnowotworowych.Skuteczna bron przeciwko grzybom i bakteriom.Hamuje procesy zapalne w organizmie i redukuje zły cholesterol.Uwzględnienie jej w codziennej diecie jest najprostszym sposobem,aby cieszyć się dobrym zdrowiem przez cale życie.Lista dobroczynnych właściwości kurkumy jest długa,ale mając na uwadze,ze jednym z najczęstszych powodów chorób jest zaleganie toksyn w organizmie,szczególne jej działanie jest oczyszczające.Główne narządy detoksykacyjne to jelito grube,nerki oraz wątroba.Kurkuma doskonale chroni wątrobę przed czynnikami toksycznymi i wpływa na lepsza gospodarkę cholesterolowa,ułatwia również usuwanie złogów oraz rozpuszcza kamienie żółciowe.Obecnie intensywnie badane jest tez działanie kurkuminy przy leczeniu nowotworów jelita grubego.W ostatnich dziesięcioleciach kurkuma wzbudziła bowiem spore zainteresowanie firm farmaceutycznych.Dzięki odkryciom indyjskich naukowców wiemy już z pewnością,ze zwarte w kurkumie substancje,a konkretnie kurkumina i jej pochodne,kurkuminoidami,posiadają silne właściwości przeciwnowotworowe (blokujące przerzuty),a także antywirusowe,antybakteryjne i przeciwgrzybiczne.Ich działanie przeciwzapalne jest korzystne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów,cukrzycy oraz w profilaktyce choroby Alzheimera.To wszechstronna przyprawa o wyrazistym kolorze i gorzkawym posmaku.Kurkumę można dodawać do jaglanych koktajli z owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation