Kuchnia

Ciasta

Najprostsze ciasto Nutella
Składniki:
* nutella- 300 g + 1 kopiasta łyżka
* jajka- 3 szt.
* porzeczki- 150 g (lub inne owoce)
Piekarnik nastawić na 180 stopni.
Jajka ubić na bardzo puszystą i jasną masę, aż do potrojenia masy (u Kirbie było to 5-6 minut, a mnie wystarczyło 1,5 minuty).
Nutellę lekko podgrzać w mikrofali, aby była bardziej płynna i delikatnie- aby nie niszczyć puszystości- łyżka po łyżce dodawać do masy jajecznej. Przelać do małej tortownicy (18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 25-30 minut (ciasto sporo urośnie). Po upieczeniu wyjąć z formy i ostudzić na kratce (ciasto opadnie). Posmarować nutellą, ozdobić porzeczkami i... zajadać się ze smakiem Emotikon smile
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation