Inne

kulinarnie-

Składniki:

4 papryki (mogą być żółte i czerwone)
10 dag wędliny lub pieczeni
marynowana papryczka chili
4-5 połówek suszonych pomidorów
6 łyżek ugotowanego białego ryżu
świeży pomidor
cebula
garść marynowanych oliwek (bez pestek, najlepiej nadziewanych papryką)
10 dag startego żółtego sera
3 trójkąciki topionego serka
4 łyżki posiekanych świeżych ziół (natki pietruszki, szczypiorku, bazylii, mięty)
sól i pieprz do smaku

folia aluminiowa do owinięcia papryk

Przygotowanie:

1. Papryki umyj, odetnij górną część z ogonkiem (posłuży ci jako wieczko). Wydrąż gniazda nasienne.
2. Papryczkę chili, suszone pomidory i świeży pomidor pokrój w drobną kostkę.
3. Oliwki pokrój w plasterki. Odłóż kilka do dekoracji.
4. Wędlinę i cebulę posiekaj.
5. Chili, pomidory, oliwki, wędlinę i cebulę połącz z ryżem, startym żółtym serem. Dopraw do smaku ziołami i przyprawami.
6. Papryki napełnij farszem do 2/3 wysokości. Na wierzchu połóż trójkącik topionego serka. Przykryj odkrojonymi wierzchami papryk.
7. Papryki owiń w folię aluminiową. Grilluj przez około 25-30 minut. Podawaj udekorowane oliwkami i świeżymi ziołami.


http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/grill-przepisy/grill-przepisy-jak-zrobic-nadziewane-papryki-z-grilla-podajemy-dobry-przepis,132_55209.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation