Kuchnia

sałatki

Dorsz z truskawkową salsą -

Dorsz z truskawkową salsą

Składniki: 1 filet dorsza, 6 truskawek, 1/2 limonki, 1/2 papryczki chili, 1 cm korzenia imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka miodu płynnego, 1 łyżka oleju, koperek kolendra, pieprz do smaku.

Przygotowanie: filet opłukać osuszyć. Imbir drobno posiekać wymieszać z miodem, sosem sojowym i olejem. W tak przygotowaną marynatę włożyć rybę, odstawić na 10 minut. Truskawki do salsy pokroić w kosteczkę, dodać sok z limonki. Kolendrę, koperek i chilli posiekać i dodać do salsy. Rybę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 190 stopniach przez około 10 minut. Gotową rybę podawać z salsą. Całość doprawić pieprzem i ozdobić roszponką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation