Kuchnia

sałatki

TABBOULEH

Składniki:

150 g drobnego bulguru,
3 dojrzałe pomidory
1 cebula
1 pęczek natki
1 pęczek mięty
½ pęczku kolendry
sok z 2 cytryn
100 ml oliwy
1 łyżka zmielonego kuminu (kminu rzymskiego)
sól
chili

Co robimy:

150 g drobnego bulguru zalewamy 200 ml ciepłej wody i odstawiamy na pół godziny.
Pomidory kroimy w kostkę, przepołowioną cebulę w cienkie plasterki, zioła siekamy i mieszamy wszystko z kaszą bulgur.
Dodajemy sok z 2 cytryn. Mieszamy.
Dodajemy zmielony kumin, sól do smaku i odrobinę chili. Mieszamy.
Dolewamy do sałatki oliwę, mieszamy i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation