Kuchnia

sałatki

Składniki:
4 awokado
1 czerwona cebula
2 pomidory
garść świeżej kolendry łyżeczka świeżego chilli
sok z limonki
ząbek czosnku
sól, pieprz
woda

Wykonanie:
Awokado poprzekrawaj i wydrąż, miąższ dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pomidory, posiekaną kolendrę i odrobinę świeżego chilli. Przypraw pieprzem i solą, wyciśnij sok z limonki i wrzuć posiekany ząbek czosnku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Guacamole przełóż do słoiczka, wierzch wyrównaj i wlej trochę zimnej wody. Słoik zamknij szczelnie. Guacamole możesz przechowywać nawet przez trzy dni - przed podaniem odlej tylko wodę.
http://haps.gazeta.pl/haps/12,153082,20472381.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation