Kuchnia

Makowce i ciasta z makiem

Kakaowiec z makiem


Składniki

1 kostka margaryny Palma
1,5 szklanki cukru
0,5 szklanki wody
3 łyżki kakao
--------------------
4 zółtka
4 białka
2 szklanki mąki
0,5 opakowania proszku do pieczenia
3 łyżki stołowe wiórek kokosowych
3 łyżki maku
5 kropelek aromatu waniliowego

Przygotowanie

Składniki -1 kostka margaryny Palma, 1,5 szklanki cukru, 0,5 szklanki wody, 3 łyżki kakao zagotować i odstawić do ostudzenia.
Następnie dodać pozostałe składniki, oprócz białek! Wymieszać z chłodną masą kakaową. Teraz ubić białka na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Piec w piekarniku 30-40 minut w temperaturze 175 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation