Kuchnia

kuchnia

Pierś z kurczaka w sosie cebulowym - SKŁADNIKI:
pierś z kurczaka
olej ryżowy Oleofarm
curry Ambic
sól morska Prymat
pieprz, wegeta
sok z cytryny
natka pietruszki
1 kostka rosołowa rozpuszczona w 1,5 szkl.wody
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka mąki
2-3 łyżki białego wina
1 łyżeczka musztardy
Pierś z kurczaka w sosie cebulowym - PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka pokroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny, dodać przyprawy wymieszane z olejem i natką pietruszki, Wymieszać i odstawić na około 2 godz. do lodówki.Cebulę i drobno posiekany czosnek i zeszklić na oleju, dodać mąkę i bulion , zagotować,a następnie dodać musztardę, zmiksować, doprawić do smaku.Pierś z kurczaka podsmażyć, dodać do sosu i chwilę razem przesmażyć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation