Kuchnia

kuchnia

KUBAŃSKI KURCZAK

składniki:
filet z kurczaka
ćwiartka średniej główki białej kapusty
kilka listków sałaty masłowej
słodka zielona i czerwona papryka
jedna papryczka chilli
jedna cebula
jeden ząbek czosnku
łyżka sosu sojowego
świeża kolendra
sól
pieprz
olej roślinny

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę,paprykę słodką,chilli i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojonego w paski kurczaka i smażymy przez chwilę,mieszając. Wrzucamy drobno poszatkowaną kapustę i dusimy aż będzie aldente. Dodajemy posiekana kolendrę z drobno porwanymi liśćmi sałaty.Trzymamy na ogniu cały czas mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę sosu sojowego i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem i czerwoną fasolą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation