Kuchnia

kuchnia

Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i serem feta

Składniki:
300 g makaronu tagliatelle
opakowanie mrożonego szpinaku
jedna duża pierś z kurczaka
200 g sera feta
dwa ząbki czosnku
150 g śmietany kremówki
sól, pieprz ziołowy

Wykonanie:
Szpinak wrzucamy na patelnię i dusimy do podgrzania. W międzyczasie kroimy w kostki kurczaka, doprawiamy przyprawami i podsmażamy około 10 minut, zdejmujemy z gazu. Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy na sposób al dente.
Do ciepłego szpinaku dodajemy sprasowany czosnek, doprawimy solą i pieprzem. Wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy kurczaka i pokrojony w kosteczkę ser feta. Mieszamy chwilkę, gdy sos jest za gęsty, możemy dodać do niego dwie łyżki wody z makaronu.
Odcedzamy makaron, wrzucamy go na 15 sekund do sosu i mieszamy.
Podajemy udekorowane kostkami fety:)
Smaczne, proste, zdrowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation