Kuchnia

fabryka smaku

SIEKANE KOTLETY DROBIOWE Z PAPRYKĄ
• 2 duże piersi z kurczaka
• 1/2 papryki czerwonej
• 1/2 papryki żółtej
• natka pietruszki lub szczypior
• 2 łyżeczki majonezu
• 1 całe jajo
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• sól
• pieprz
• słodka papryka
• olej do smażenia
Obie papryki pokroić w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki posiekać. Kurczaka posiekać w małą kostkę. W dużej misce wymieszać wszystkie składniki, dodać jajko, mąkę i majonez. Doprawić do smaku solą ,pieprzem i szczyptą słodkiej papryki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniczku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation