Kuchnia

Przepisy

Jaglane babeczki wytrawne ze szpinakiem ⋆ AgaMaSmaka - żyj i jedz zdrowo!

Składniki:

200 g ugotowanej i ostudzonej kaszy jaglanej (przeczytaj, jak gotować kaszę jaglaną),
280 g pieczarek,
1 szklanka (120 g) płatków teff,
1-2 garście szpinaku świeżego,
4 łyżki siemienia lnianego,
6 dużych ząbków czosnku,
ulubione zioła i przyprawy (ja wybrałam tzw. przyprawę włoską i majeranek, bo to najbardziej pasuje mi do „pasztetów”),
oliwki (ja użyłam dużych, bez pestek).

Przygotowanie:

Siemię lniane zmielić.

Pieczarki i czosnek obrać i posiekać.

Wszystkie składniki połączyć i porządnie wymieszać w robocie lub zblendować, ale nie w pył – konsystencja „masy” powinna być jak do pasztetu.

Nałożyć do foremek, powkładać oliwki i piec w temp. 200 stopni przez 30-35 minut.

Podawać jako przystawkę, przekąskę, paszteciki, kotlety- jak lubisz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation