Kuchnia

CHUTNEY I PRZETWORY NA ZIME

Dżemik z dyni i galaretki pomarańczowej

Składniki:

2 kg. startej na tarce dyni
8-9 łyżek cukru
2 galaretki pomarańczowe



Dynie obrać, wydrążyć środek i zetrzeć na tarce o małych oczkach (jak najdrobniej się da) Ja użyłam mandoliny V5 firmy Boerner, dzięki której szybko i drobno dynia została starta :). Tak startą dynię wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i smażymy aż będzie miękka i powstanie w miarę gładka masa. Do takiej dyni wsypujemy galaretki pomarańczowe, mieszamy i smażymy jeszcze z 10 minut. Gorący dżem od razu przełożyć do słoików. Chłodzić postawione do góry dnem :)

http://www.mytastepol.com/click/index/3939652/kruchebabeczki.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation