Kuchnia

LEKKIE AM

Przepis na pieczone jabłka

W 1 porcji znajdziesz:

273 kcal
17 g tłuszczu
7 g protein
23 g węglowodanów (w tym 5 g błonnika)

Składniki (na 4 porcje):

4 łyżeczki masła migdałowego
1/2 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki siekanych migdałów oraz orzechów włoskich
1/4 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka miodu
1 jabłko
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki kardamonu
2 łyżeczki soku z cytryny

posób przygotowania:

1. Podgrzej piekarnik do 190 °C. Przygotuj 4 kokilki i do każdej nałóż jedną łyżkę masła migdałowego.

2. W misce połącz płatki owsiane, orzechy, wiórki kokosowe, 1 łyżeczkę cynamonu i 1 miodu.

3. Jabłka umyj, wydrąż i pokrój na niewielkie kawałki, a potem w osobnej misce obtocz w cynamonie, reszcie przypraw oraz soku z cytryny.

4. Rozłóż jabłka do kokilek, a na nie nałóż mieszankę z płatków owsianych. Piecz 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation