Kuchnia

LEKKIE AM

Faszerowana cukinia po włosku z mozzarellą , przepis - przepisy.pl
1.Cebulę pokrój w drobną kostkę. Mięso mielone wraz z cebulą podsmaż aż będzie rumiane, ok. 8 minut.
2
Faszerowana cukinia po włosku z mozzarellą
2.Do mięsa dodaj posiekane pomidory wraz z sokiem. Dodaj Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś aż dobrze zgęstnieje.
3
Faszerowana cukinia po włosku z mozzarellą
3.W tym czasie umyj dokładnie cukinię, odetnij końcówki i przetnij ją wzdłuż na pół. Następnie np. łyżeczką wyjmij pestki.
4
Faszerowana cukinia po włosku z mozzarellą
4.Na tak przygotowaną cukinię nałóż farsz z uduszonego mięsa.
5
Faszerowana cukinia po włosku z mozzarellą
5.Całość posyp serem i zapiekaj przez 10 minut w 180 stopniach.
Tip: Farsz możesz dodatkowo wzbogacić świeżymi ziołami np. bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation