Kuchnia

tarty

Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim ciasto francuskie

200 gram śliwek węgierek

500 gram sera twarogowego

300 gram jogurtu naturalnego

budyń (gotowy przygotowany z połowy opakowania)

5 łyżek cukru

2 jajka
Przepis

Czas przygotowania: 40 minut

Czas przyrządzenia: 30 minut

Na blaszkę do pieczenia wykładamy papier do pieczenia a następnie ciasto francuskie.
Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #1

Ciasto francuskie dokładnie dopasowujemy do kształtu naszej formy (przycinamy gdzie jest jego nadmiar, uzupełniamy w brakujących miejscach).
Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #2

W dużej misce łączymy ze sobą ser twarogowy, jogurt naturalny, wcześniej przygotowany budyń z połowy opakowania, cukier oraz dwa jajka.
Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #3

Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #4

Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #5

Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #6

Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #7

Całość dokładnie miksujemy i wylewamy na wcześniej przygotowaną i wyłożoną ciastem francuskim formę do pieczenia.
Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #8

Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #9

Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #10

Wcześniej umyte, wydrążone i pokrojone na pół śliwki wykładamy na naszą tartę.

Na środku naszej tarty możemy również umieścić różę uformowaną z ciasta francuskiego, które nam pozostało.
Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #11

Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #12

Zdjęcie Tarta serowo- śliwkowa na cieście francuskim #13

Tak przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40 minu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation