Kuchnia

sledzie i ryby

Ryba po francusku

Składniki
5 filetów z ryby (dałam dorsza)
sok z 1/2 cytryny
120 g parmezanu
70 g żółtego sera typu gouda
3 jajka ugotowane na twardo
2 łyżeczki musztardy dijon
1 łyżka śmietany
1 duża cebula
sól
pieprz

Rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Oprószyć ją solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Parmezan i jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce. Wymieszać ze śmietaną i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać. Rozłożyć na każdym filecie dość grubą warstwę pasty jajeczno -serowej.
Cebulę pokroić w piórka i porozkładać na masie.
Posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ryba będzie upieczona, a ser się rozpuści. (Około 25-30 minut)
Po wyjęciu posypać natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation