Kuchnia

pomysł na obiad

Kluski z kaszy jaglanej z sosem serowym

składniki:
250 g ugotowanej kaszy jaglanej
1 cebula
ząbek czosnku
pieprz ziołowy
2 jajka
mąka

przygotowanie:
Cebulę drobno siekamy i szklimy nieco na odrobinie tłuszczu.
Dodajemy ją do kaszy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i solą.
Dodajemy jajka i mieszamy.
W razie, jeśli masa będzie zbyt rzadka, potrzeby dodajemy mąkę.
Z kaszy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy do osolonego wrzątku.
Gotujemy do czasu, aż kluski wypłyną na powierzchnię.
Podajemy z sosem lub okrasą.

przepis i zdj ze str kuba-pichci
2015/10/kluski-z-kaszy-jaglanej-z-sosem-serowym.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation