Kuchnia

Ciasta, Wypieki

Tarty kajmakowo-orzechowe - Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia
Tarty kajmakowo-orzechowe


Drukuj
Czas przygotowania
30 min
Czas wykonania
15 min
Czas całkowity
45 min

Przepis na 6 mniejszych tart, albo jedną dużą o średnicy około 30 cm, albo długą prostokątną formę do tarty.
Autor: Wypieki Beaty
Typ przepisu: Ciasto
Ilość: 6
Składniki
spód:
120 g (1 szklanka) płatków owsianych
40 g (1/4 szklanki) mielonych orzechów laskowych
3 łyżki cukru (chociaż można pominąć, bo krem jest słodki)
50 g masła - może być rozpuszczone
krem:
120 g masy kajmakowej
70 g masła orzechowego
100 g serka mascarpone
Wykonanie
Płatki owsiane zmiksuj z mielonymi orzechami laskowymi i cukrem - tak aby płatki były drobniejsze.
Dodaj masło i ponownie krótko zmiksuj.
Wylep masą formy do tart.
Wstaw foremki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 15-20 minut - aż się zrumienią.
Ostudź.
Zmiksuj razem składniki kremu.
Nałóż krem do foremek.
Możesz podać od razu, lub przechować w lodówce.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 420 Tłuszcze: 27 g Węglowodany: 34,5 g Błonnik: 3,5 g Białka: 9,5 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation