Kuchnia

Ciasta, Wypieki

Dieta bez diety na Instagramie: „
To najbardziej obłędny czekoladowy mug cake, jaki jedliśmy! 😍😍😍 W dodatku całość powstaje w 3 minuty ⏳ ma same zdrowe składniki i jest wegański 👌 No to co? Chyba pora na przepis? 😊
.

WEGAŃSKI CZEKO-MUG CAKE👇👇👇 SKŁADNIKI

3 łyżki mąki owsianej

2 łyżeczki kakao

1 łyżeczka ksylitolu

szczypta sody oczyszczonej

3 łyżeczki oleju kokosowego

3 łyżki mleka roślinnego .

Polewa:

1 banan

2 łyżeczki kakao .

PRZYRZĄDZANIE

1) Dokładnie wymieszaj wszystkie suche składniki (cztery pierwsze z listy).
.
2) Do oddzielnego kubka włóż olej kokosowy, przy okazji smarując nim wnętrze kubka.

3) Do oleju dodaj mleko i pomieszaj.

4) Dorzuć suche składniki i dobrze połącz całość, mieszając łyżką.

5) Włóż kubek do kuchenki mikrofalowej i nastaw na 1,5 minuty.

6) Wyjmij ciastko z kuchenki i pozostaw do wystygnięcia – wtedy łatwiej wyjmiesz je z kubka. W tym czasie przygotuj polewę: zblenduj banana, dodaj kakao i dobrze wymieszaj.

7) Wyłóż ciastko na talerz i rozprowadź na nim polewę.

Czas pieczenia w mikrofalówce zależy od jej mocy. Przy ustawieniu na moc 800 W ciastko będzie gotowe po 1,5 minuty.

Można je upiec również w piekarniku 😋
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation