Kuchnia

Ciasta, Wypieki

Mama Ania na siłowni na Instagramie:
mama_na_silowniDzień dobry 🌞
Opowiadaj kochana co tam dziś u Ciebie słychać?
Nie masz jeszcze ciasta do kawy ?
To polecam szarlotkę w 10 min 😉
.
A co u mnie ? Jadę dziś na męskie zakupy ale też liczę że przy okazji coś i dla mnie się znajdzie😁😁😁 i przy okazji wpadam dziś do Ciebie na obiad w Katowicach na roladę i modrą kapustę 😉😉😉
.
.* 500g jabłek (ok.4 szt.)
* 2 jajka
* 1/3 szklanki ksylitolu
* 1 cytryna
* 1 łyżeczka cynamonu
* szczypta soli
* 110g mąki (55g kukurydzianej, 55g ryżowej) ja dodałam dziś tylko orkiszową jasną od @targroch.pl
* 75ml mleka
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie :
* Tortownicę o średnicy 22cm należy wyłożyć papierem do pieczenia.
* Piekarnik nastawić na temperaturę 180 stopni, z funkcją grzania góra-dół.
* Jajka, cukier, szczyptę soli i startą skórkę z cytryny, ucierać mikserem przez 5 min.
* Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w talarki. Skrop cytryną, by nie ściemniały.
* Mąkę przesiać z cynamonem i proszkiem do pieczenia.
* Do masy z jajkami, dodać mleko i przesianą mąkę. Całość miksować minutę.
* Do ciasta dodać jabłka, wymieszać i przelać do foremki.
* Pieczemy przez 35min.
* Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation