Kuchnia

Ciasta, Wypieki

eliza_betkaDzien dobry w chłodny podeszczowy poranek, dawno tak dobrze mi sie nie spało jak dzisiejszej nocy☺😍😍😍 ...i moja propozycja na szybkie muffinki do porannej kawy, przypomnę przepis, można jeść bez obaw w wersji fit, oczywiście nie wszystkie naraz 😍👌👍 kto jeszcze nie próbował powinnien jak najszybciej to nadrobić, są przepyszne. Składniki:
✔3 szklanki startej cukinii -2 szt. (najlepsza mała, bedzie bardziej soczysta i mniej włóknista ✔ 1szklanka dowolnej mąki (u mnie owsiana), może być kaźda inna ✔2 -3 jajka ✔1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub śmietankowego ✔1 łyżeczka sody ✔ 4 łyżki kakao ✔ 5-6 łyżek ksylitolu ( na mój smak, każdy według swojego uznania) ✔1/2 tabliczki gorzkiej czekolady ✔3-4 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie: Cukinię ze skórką ścieramy na tarce o grubych oczkach delikatnie solimy i zostawiamy na kilka minut, następnie delikatnie odciskamy z nadmiaru soku. Jaja miksujemy z wanilią i ksylitolem. Mąkę, kakao, sodę mieszamy i powoli dodajemy do jaj, na koniec ciągle mieszając dodajemy cukinię, olej i startą na grubych oczkach czekoladę. Masę wylewamy do silikonowych foremek na muffiny i na 35- 40 minut do nagrzanego do 180 * piekarnika do suchego patyczka. Jeśli wierzch za mocno się spieka można przykryć folią. Polewa: 💥2 łyżki oleju kokosowego 💥2 łyżki kakao 💥 2 łyżki ksylitolu💥 odrobina wody wszystko gotujemy na małym ogniu az zgęstnieje. Babeczki są mocno wilgotne i bardzo fajne w smaku Zresztą spróbujcie sami. U mnie na liście ulubionych😍👌👌👌 przyjemnej soboty, chyba upały dadzą nam dziś trochę odetchnąć...jak tam u Was, lżejsze powietrze, temperatura spadła????😍
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation