Kuchnia

Ciasta, Wypieki

makeheelshigherTo jak, kto odtworzy? 🙈
Tak naprawdę samo przygotowanie ciasta nie było skomplikowane ani jakoś szczególnie czasochłonne, ozdabianie chyba bardziej 😅
Łapcie!

Spód:
• 70g mąki kokosowej (@purerein współpracuje najlepiej!)
• 30g mąki kukurydzianej
• 1 spore jajko
• 50g masła ghee (najlepiej wyciągniętego wcześniej z lodówki, żeby było miękkie
• słodzidło (u mnie 35g ksylitolu)
• kilka kropelek aromatu migdałowego

Wszystko razem zagniatamy (ciasto będzie się kruszyć, ale takie ma być), formę do tarty smarujemy lekko tłuszczem i wyklejamy ciastem. Nakłuwamy widelcem w kilkunastu miejscach i zapiekamy w 180 stopniach do zarumienienia (ok. 15 minut)

Masa:
• pół kilo batatów (waga po obraniu, przed ugotowaniem - to są 2 duże sztuki)
• 2 duże banany
• 45g gorzkiego kakao
• 20-30g ksylitolu
• 15g mąki kokosowej
• ewentualnie jakiś aromat

Bataty gotujemy, blendujemy z resztą składników. Wykładamy na spód, wyrównujemy, ozdabiamy i trzymamy w lodówce (najlepiej przed podaniem potrzymać je tam kilka godzin, wtedy masa lekko gęstnieje i dobrze się kroi).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation