Kuchnia

zaprawy

Salsa pomidorowo-paprykowa

Składniki:
krojone pomidory w puszcze, 3 puszki
cebula czerwona, 2 małe
czosnek, 4 ząbki
papryczka chili, 1 sztuka
papryka czerwona, 2 sztuki
papryka zielona, 1 sztuka
papryka żółta, 1 sztuka
miód, 2 łyżeczki
papryka słodka, 4 łyżeczki
papryka ostra, 1 łyżeczka
bazylia, 2 łyżeczki
oregano, 1 łyżeczka
świeża bazylia, 1 doniczka
oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:
Pomidory wlać do garnka, gotować około 15 minut. W między czasie cebulę, czosnek i papryczkę chili drobno pokroić, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do pomidorów z puszki. Chwilkę razem gotować. Papryki bardzo drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać do sosu. Następnie dodać pozostałe składniki i gotować około 30 minut. Jeszcze gorącą salsę przełożyć do słoiczków, zakręcić i obrócić do góry dnem. Dodatkowo można pasteryzować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation