Kuchnia

Zupy

Swiąteczny biały barszcz

Składniki
2-3 średnich białych kiełbasek
30-40 dkg żeberek wieprzowych
8 jajek ugotowanych na twardo
1 biały barszcz Knorra
1 szklanka słodkiej śmietany
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
1 marchewka
1 pietruszka
2 łyżeczki chrzanu
majeranek
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki gorczycy białej
ziele angielskie
listek laurowy
Etapy przygotowania



Ugotować żeberka do miękkość z marchewką pietruszką i cebulą .
potem warzywa i mięso wyjąć Do wywaru włożyć pokrojone kiełbaski
i rozdrobnione mięso . Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć płomień gazu gotować 10 minut . Doprawić do smaku przyprawami.
Barszcz biały rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać do barszczu w garnku.
Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką, dodać chrzan.
Włożyć do zupy pokrojone na połówki jajka . posypać natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation