Kuchnia
Zupy
Krem z brokułów
Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł
Krem z brokułów - składniki:
- duży brokuł
- cebula
- 2-3 średnie ziemniaki
- kostka rosołu warzywnego
- łyżeczka przyprawy typu jarzynka
- ząbek czosnku
- sól do smaku
Krem z brokułów - sposób wykonania:
Oczyszczone, pokrojone warzywa zalewamy ok. 1,5 l wrzątku i gotujemy
na wolnym ogniu, aż będą bardzo miękkie, dodając w trakcie kostkę
rosołową, przyprawę jarzynową i soląc do smaku. Do lekko ostudzonej
zupy wyciskamy ząbek czosnku i miksujemy.
Podajemy lekko podgrzaną, posypaną natką pietruszki lub świeżymi listkami innych ziół i
ewentualnie kilkoma uprażonymi na patelni płatkami migdałów, przygotowanymi do dania
głównego.
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