Kuchnia

Zupy

Krem z zielonego groszku
Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł
Krem z zielonego groszku - składniki:
500 g zielonego groszku (konserwowy)
0,5 l bulionu
1 cebula
łyżka masła
sól, pieprz, szczypta imbiru
ząbek czosnku
szklanka jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny
Krem z zielonego groszku - sposób wykonania:
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle, zalewamy bulionem
dodajemy groszek, gotujemy i dodajemy sok z cytryny. Całość miksujemy
i przyprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Czosnek wyciskamy i dodajemy
do jogurtu, mieszamy. Zupę krem z zielonego groszku podajemy z
kleksem jogurtu czosnkowego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation