Kuchnia

SZPARAGI

Biała pizza ze szparagami, ricottą i jajkiem
Dodatki:

8-10 zielonych szparagów
4 jajka
1 średnia biała cebula
150g ricotty
50g parmezanu
biały pieprz, sól
świeża bazylia

Szparagi opłukać, usunąć zdrewniałe końce. Cebulę pokroić w cienkie plastry.
Oba rodzaje sera wymieszać z jednym jajkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę rozsmarować na przygotowanym cieśnie, zrobić w niej 3 zagłębienia i wbić w nie po jednym jajku. Rozłożyć szparagi, cebulę i delikatnie oprószyć gruboziarnistą solą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190ºC i piec ok. 25 minut, aż brzegi ciasta się zarumienią.
Pizzę przed podaniem posypać liśćmi bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation