Kuchnia

SZPARAGI

Jajecznica ze szparagami, przepis:

Składniki (na dwie porcje, rzecz jasna!):
10-12 łodyg szparagów
jedna cebula dymka wraz ze szczypiorem
5 jaj
oliwa z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz

Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i gotujemy w wodzie przez 4-6 minut. Odcedzamy, kroimy na 3 części. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną drobno dymkę (bez szczypioru), smażymy chwilę i dodajemy szparagi, doprawiamy solą. Jaja wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy jaja na patelnię do szparagów, mieszamy i smażymy tak długo aż uzyskamy odpowiednio dla nas ściętą jajecznicę. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation