Kuchnia

SZPARAGI

Wiosenny quiche ze szparagami i serem feta

Quiche ze szparagami i serem feta
Składniki:
- 1 pęczek szparagów, pociętych na kawałki
- 4 jajka
- 4 białka jajka
- ¼ szklanka wody
- ½ łyżeczki suszonego tymianku
- 1 szklanka niskotłuszczowego serka wiejskiego
- ¼ łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki sera feta

Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj okrągłą blachę do tarty, a następnie ugotuj szparagi (aż będą miękkie). W dużej misce dokładnie wymieszaj jajka, białka jaj, wodę, tymianek, twaróg, sól i pieprz. Powstałą mieszaninę wlej do przygotowanej wcześniej formy. Posyp kawałkami szparagów, a następnie to samo zrób z serem feta. Piecz przez około 30 minut. Gotowy quiche odstaw na 5 minut, a następnie potnij na 6 kawałków. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation