Kuchnia

SZPARAGI

SZPARAGI GOTOWANE NA PARZE

SKŁADNIKI /ilość porcji: 4/
1 pęczek szparagów
1 łyżeczka sosu vinaigrette
1/4 łyżeczki soli
3 szklanki wody

PRZYGOTOWANIE
przygotowanie: 10 min / gotowanie: 20 min
1) Wlać wodę do dolnej części zestawu garnków do gotowania na parze. Dodać sól, sos vinaigrette i doprowadzić wodę do wrzenia.
2) Odciąć suche końce szparagów. Jeśli szparagi są grube, oskrobać lekko ich skórę obieraczką do warzyw. Umieścić szparagi w górnej części zestawu garnków, przykryć i gotować na parze od 5 do 10 minut, w zależności od grubości szparagów, lub aż staną się miękkie. Generalnie gotowanie nie trwa dłużej niż 20 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation