Kuchnia

Dukan

KAKAOWE CIASTO PIANKOWE
Ciasto robi się bardzo szybko i bardzo szybko znika. Jest delikatne w smaku i taaakie piankowe :) uwaga-uzależnia! Ze względu na ilość maizeny, musi nam starczyć na 2 dni.



Składniki (na blaszkę 20x23cm):

200ml gęstego jogurtu naturalnego
4 łyżki słodziku w proszku, do pieczenia(można więcej/mniej-wg własnego smaku)
3 jajka
2 łyżki maizeny
100ml mleka
1 łyżka kakao
ulubiony zapach





Białka ubić na sztywno a żółtka - do białości. Do żółtek dodać słodzik, mleko, jogurt, maizenę i kakao. Dokładnie wymieszać. masa wyjdzie rzadka, ale tak ma być. Dodać pianę z białek i zapach. Delikatnie połączyć. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C (piekarnik powinien być wcześniej nagrzany) w kąpieli wodnej ok 30min.

Ciasto po upieczeniu opada, ale nie przeszkadza w konsumpcji :) Podawać wystudzone, bo ciepłe będzie się rozwalać podczas krojenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation