Kuchnia

kolacja

ORIENTALNA MARCHEWKA Z POMARAŃCZĄ 3 marchewki
2 cykorie
1 pomarańcza
5-6 suszonych daktyli lub rodzynek
2 łyżki oliwy
2 łyżka soku z cytryny
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki soku z pomarańczy
1 łyżeczka miodu
1 ząbek czosnku
1 szczypta cynamonu



Używając obieraczki do warzyw kroję marchewkę w cienkie plasterki, zalewam zimna wodą i odstawiam na 10 minut. Oliwę mieszam z cytryną, sokiem z pomarańczy, przeciśniętym czosnkiem oraz płynnym miodem dorzucam pokrojone w plasterki daktyle. Cykorie kroję w półplasterki. Pomarańcze obieram, usuwam białą błonkę, kroję w plasterki. Osuszoną marchewkę mieszam z cykoria i pomarańczą, układam na talerzu polewam sosem i podaję.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation