Kuchnia

kolacja

Escapade Gourmande: Rolada pomidorowa z twarożkiem ziołowym
Pomidorowa roladka z nadzieniem ziołowym

- 3 jajka,
- 120 ml gorącej wody,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- mała puszka koncentratu pomidorowego,
- 50g parmezanu,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 50ml skrobi kukurydzanej lub ziemniaczanej,
- 30g mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z gorąca wodą (wodę dodajemy po troszkę w małych ilościach ciągle miksując). Następnie nie przestając miksować dodać - koncentrat pomidorowy, paprykę i parmezan. Mąkę przesiać ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Dosypać do płynnej masy. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciasta. Wylać na blachę wyłożoną papierem i piec ok.10 minut w temp. 200 C nie dopuszczając do zarumienia się ciasta. Ostudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation